18 Ocak 2011 Salı

NASHVILLE (14-17 Mart 2010)

ABD'deki Tennessee eyaletinin başkenti olan Nashville tipik bir yöresel ABD kenti. Müzikle iç içe geçen şehirde Elvis Presley’nin hediyelik eşyalarına ve heykellerine rastlamak mümkün. Sakin bir yapısı olan şehrin mimarisi oldukça değişik. Bir yanda yerel müziklerin dinlendiği, kovboy şapkaları ve çizmelerinin satıldığı küçük dükkanlar ve barlar, öte yandan bulutlara meydan okuyan gökdelenler…
Mormonluğun oldukça rağbet gördüğü kentte, bu ilgi otellerde de kendine yer buluyor. Zira otel odalarında İncil’in yanı sıra Mormon inanışını anlatan kitaplarda başucu çekmecelerinde yer alıyor. Sokaklarda da kendilerine özgü kıyafetleri ile çok sayıda Mormon’a rastlamak mümkün. Dinin önemini Hristiyanlığa ait malzemeler satan dükkanlarda da görmek mümkün. Örneğin janjanlı, renk renk İncil çantaları, pazar ayinlerinde okunan ilahilerin adlarıyla oluşturulmuş hediyelik eşyalar ve Hz. İsa ikonlarıyla dolu oldukça büyük bir mağaza var. İnsan Ankara’da Hacıbayram’da tespih ve dini malzeme satan dükkanların pisliğini ve köhneliğini düşününce bu özene imreniyor. 
Gün içinde sokakların dolup taşmadığı, sakin bir havası var kentin. İnsanlar güler yüzlü, yaşam dingin.
Genellikle Country Müzik çalınan barlarda tek bir grup sahneye çıkmıyor. Saat başı değişen gruplardan beğeninize göre müzik dinlemeniz mümkün.  21 yaş altına içki satışı yapılmıyor. İnsanlar taşkınlık yapmadan içkilerini yudumlarken, müziklerini dinliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder